Olutpolkijat Baijerissa

Kolme ajopäivää baijerin maisemissa, ehkä jokunen olut panimokin matkalle sattuu.

345km ja +4000m korkeutta. Ajankohta joskus huhti-/toukokuussa?

1. Andechs ja Starnbergersee – 102 km

screenshot-2016-12-11-12-14-51

Andechsin luostari on suosittu turisti kohde ja ajaminen vuoria kohden takaa täydelliset baijeri maisemat. Matkalle toki sattuu myös Schäftlarn luostari taukopaikaksi.

Kevyt lämmittely päivä ilman suurempaa korkeusvaihtelua.

starnberger-see-pb2v
fruehling2015_02

2. Voralpen ja Tegernsee – 105km

screenshot-2016-12-11-12-33-46

Siirtymät lähtöön ja maaliin lähijunalla, n. 20-30min matka. Sitten ollaankin Voralpen maisemissa mistä Alpit siis alkavat. Käydään Tegernsee järven kautta hieman kiipeilemässä. Vuoristojärvien luona muutamia mukavia Bierstubeneita missä voi nauttia hieman palautusjuomaa ja rasvaista ruokaa. Iltapäivän stoppi Dinzlerin kahvipaahtimolla, kakku ansaittu. Vielä loppu puristus Aying kylään mistä tulee tietysti Ayingerin olut. Litran tuoppi alle 9€ ja jättiläis snitseli kypin kieppeillä. Juna matka takaisin kylille tai jos tuntuu niin voi 20-30km ajella vielä takaisin hotellille.

tegernsee-villen-lage2 Roßkopf pano1400

3. Humalatie – 138km

Olutpolku ilman Humalatietä olisi kuin olut ilman alkoholia?

screenshot-2016-12-11-13-04-21 Hopfenstraße.jpg

Au in der Hallertau on humalatien keskus ja Linnanolut erittäin maistuvaa. Reitti alkaisi taas lähijunalla tai sitten otetaan ylimääräinen 20km ja aloitetaan suoraan kadulta. Suuria nousuja ei ole, mutta pieni pyrähdyksiä siellä täällä.

Humalalaaksossa, Hallertaussa, humala kasvaa kuin viinimaissa viiniköynökset. Reitin varrella jälleen muutamia mukavia pysähdyksi, mutta maisema on nyt maaseutu maisemaa ilman Alppien “häiritsevää” edustusta.

Reitti palaa Erdingin kautta, missä Erdingerin weissbier saa alkunsa.

Loppusuoralla voi viimeiset voimat upottaa BMW:n salaisen testiradan vieressä menevällä 4km TT suoralla.

maxresdefault hopfen2.gif

Majoitus ja matkat

Lennot Müncheniin pitäisi irrota 200€ kun ollaan ajoissa plus sitten fillarin kuljetus. Vuokraamoista en ole varma mutta voin tiedustella jos jollekin tarvetta. Majoitus sitten keskustasta joko iso Airbnb asunto tai joku edullinen hotelli. Iso kämppä voisi olla parempi meidän tarpeisiin.

Jos ajopäiviksi tulisi To-Pe-La ja paluu sunnuntaina tai Pe-La-Su ja paluu maanantaina?

Jatkellaan Whatsappissa.